17.6.2009

Turhake -näyttely




Toisen hyödyke voi olla toisen turhake! Hämeenlinnan kaupungin historiallisen museon Turhake-näyttelyssä käsitellään kulutuskulttuuria ja luonnonsuojelua.

Historiallisen museon Turhake-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia esinekulttuuriin. Ympäristönäkökulman lisäksi tuodaan esille kuluttamisen ja kulutustavaroiden historiaa sekä pohditaan kulutusesineiden roolia nykypäivän kulttuuriperinnön tallettamisessa. Tuomalla museoon, asettamalla esille ja irrottamalla arkiset nykyajan esineet normaalista käytöstä pyritään yleisössä herättämään ajatuksia esineiden ja kulutuksen roolista myös omassa elämässä. Toisen hyödyllisinä pitämät tuotteet voivat toisesta näkökulmasta olla täysin hyödyttömiä. Turhien tavaroitten ostamatta jättäminen on myös paras mahdollinen ekoteko, jolla voidaan ehkäistä jätteen syntymistä ja torjua kasvihuoneilmiötä.

Näyttelyssä on nähtävillä vanhoja Suomi-Filmin valistuselokuvia kuluttamisesta sekä Kelaa vähän / Reel Time –projektien nuorten tekemiä ympäristöaiheisia lyhytelokuvia.

Yleisö pääsee äänestämään näyttelyn esineistä omaa lempiturhakettaan. Näyttelyn päätyttyä Suomen Luontoliitto palkitsee yhden vastaajista luonnonsuojelua tukevalla palkinnolla.

Näyttelyn on tuottanut Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa. Turhake-näyttely on alun perin toteutettu Tampereella Ympäristötietokeskus Moreeniassa vuonna 2007


Turhake 20.4.-30.8.2009

Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo
Kustaa III:n katu 8, 13100 Hämeenlinna
Museo avoinna ma-su klo 11-17
Pääsymaksut 4,00 €
alle 18-vuotiaat ilmaiseksi